Natuurpraktijk Dier&Advies

Praktijk voor natuurlijke gezondheidsadvies en bewegingstherapie voor paarden.

Ehm, mentaal revalideren? Wat is dat?

Een van mijn grootste passies is het behandelen van paarden. Ik krijg er enorm veel energie van als ik ze zie opknappen. Ik vind het fijn dat ik hier een bijdrage mag leveren.

Mijn specialiteit is denk ik toch wel mentale revalidatie.
Wat dat precies is vertel ik je in deze blog.

Keuzes maken; van 4 naar 3 paarden

Keuzes maken; van 4 naar 3 paarden

In mijn vorige blog vertelde ik dat vier paarden eigenlijk teveel is. Ik heb me een beetje verkeken op de grote hoeveelheid werk die vier paarden met zich meebrengen. Oké, heel leuk dat vier teveel is, maar wat zijn de stappen die je nu kunt gaan ondernemen? In deze blog vertel ik je wat ik gedaan heb.

Wat als je paardendroom een nachtmerrie wordt?

Mijn grootste droom is waarheid geworden, mijn paarden staan heerlijk bij mij aan huis. Geen pensionstal meer waar de regels net niet helemaal zijn zoals je ze zou willen en niemand die op mijn vingers kijkt. Ja, ik ben een tikkeltje perfectionistisch.

Mijn EHBO kit voor paarden

Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar wat iemand anders in zijn of haar EHBO koffer heeft. Zijn er nog middeltjes, kruiden of poedertjes die ik niet heb maar die ik wel kan gebruiken? En jij, ben jij net zo nieuwsgierig? Ik hoop het wel, want ik ga je nu vertellen wat ik allemaal in de koffer heb zitten.

Paarden in verbinding met de andere wereld

Onlangs las ik een mooi stuk over dieren die je bewust maken van sterke energetische plaatsen of bezoekers van andere werelden. Bijvoorbeeld overleden personen of krachtplekken in huis of in de natuur. Omdat ik deze blog erg mooi vond heb ik besloten deze te personaliseren en met jullie te delen.

Is jouw paard overprikkeld? Herken de signalen en help je paard

Lijkt het alsof jouw paard soms ineens vanuit het niets kan ontploffen? Zomaar, zonder reden schiet jouw paard er ineens vandoor of word je gebeten. Dan kan het goed zijn dat hij of zij overprikkeld is.

Vaak gaan hier al heel wat signalen aan vooraf. In deze blog vertel ik je meer over wat de signalen zijn van een paard wat overprikkeld aan het raken is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een ontploffing voor bent.

Een 7 is ook goed

Wat voelde ik me ineens vol in mijn kracht staan na het posten van mijn vorige blog! Dit is wat mijn missie is, mensen en dieren helpen om gezond en gelukkig te leven. Velen ervaren het leven echter niet zo. Denk je ook wel eens dat je denkt dat je niet goed genoeg bent? Of niet mooi genoeg, knap genoeg, of … vul maar in. Ik worstelde, en stiekem soms nog wel eens, met de gedachte dat niets goed genoeg is. Maar waarom denk ik dat eigenlijk?

Er zit maar 24 uur in een dag..

Voel jij je ook wel eens schuldig omdat je maar 24 uur in een dag hebt? En ondanks dat je maar liefst 24 uur hebt, je toch niet toe komt aan datgene wat je graag wilt bereiken? Voel je je moe en weet je soms gewoonweg niet meer waar je moet beginnen? Cijfer je jezelf weg zodat je anderen kunt helpen?

Ik weet als geen ander hoe dit voelt en hoe je jezelf hierdoor kunt verliezen.
Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan deze blog!

Jouw paard natuurlijk gezond?

Wist je dat er naast reguliere geneeskunde ook natuurlijke gezondheidszorg voor paarden is?
Voor mijn praktijk bezoek ik dagelijks paarden met de meest uiteenlopende problemen, van jeuk over het hele lichaam naar gedragsproblemen tot bewegingsproblemen. Ik merk dat natuurgeneeskunde nog niet echt bekend is. Ik hoop met deze blog meer duidelijkheid te geven over wat natuurgeneeskunde nu eigenlijk is en wat het voor jouw paard kan betekenen.