Natuurpraktijk Dier&Advies

Praktijk voor natuurlijke gezondheidsadvies en bewegingstherapie voor paarden.

Er zit maar 24 uur in een dag..

Voel jij je ook wel eens schuldig omdat je maar 24 uur in een dag hebt? En ondanks dat je maar liefst 24 uur hebt, je toch niet toe komt aan datgene wat je graag wilt bereiken? Voel je je moe en weet je soms gewoonweg niet meer waar je moet beginnen? Cijfer je jezelf weg zodat je anderen kunt helpen?

ik weet als geen ander hoe dit voelt. Ik hou van hard werken, mentaal bezig zijn. Compleet gesloopt de dag afsluiten om zo heerlijk in slaap te kunnen vallen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik op een dag mijn paarden naar de wei bracht en ik mezelf afvroeg hoe ik weer bij mijn stal terecht zou komen. In shock stond ik daar, paarden in de wei, huilend omdat ik mezelf zo moe voelde en ik niet meer wist hoe ik ook maar vooruit moest komen. Dezelfde dag nog zat ik bij mijn huisarts en kreeg ik het label “burn out”.

Je zou verwachten dat dit voor mij HET moment was om na te denken over hoe ik mijn leven opnieuw wilde gaan inrichten. Helaas maakte ik, net zoals zovelen, de klassieke fout. Ik ben na een paar maanden weer begonnen met het opbouwen van mijn baan. Ik kon dus weer doen wat ik het liefste wilde, werken! Rustig aan werd het werken steeds meer en binnen een mum van tijd werkte ik weer mijn contracturen.

Je pakt je leven weer op en denkt dat alles nu wel goed zal gaan. Je weet tenslotte wat de risico’s zijn en je weet wat de symptomen zijn als je jezelf overwerkt. Sterker nog: je waarschuwt jezelf dat je NOOIT weer een burn out gaat krijgen! Ik dacht er ook zo over. Na voor de zoveelste keer niet naar mijn lichaam te hebben geluisterd kwam er een heftige waarschuwing, een paniekaanval. Heftig om te moeten ervaren, ik heb hiervoor een aantal keer een hartfilmpje moeten laten maken en bij de huisartsenpost beland omdat ik zonder reden een enorm hoge hartslag had.

Dit doet enorm veel met je, angst en paniekgevoelens werden de baas. Er ontstond een paniekstoornis. Ik denk dat als je deze blog leest je hier vast wel eens mee te maken hebt gehad. Na vele sessies met een psycholoog kan ik nu omgaan met mijn angststoornis. Ik kan er mee omgaan, ik ben van mening dat deze “stoornis” dan ook niet meer weg gaat.

Maar ik ben geen slachtoffer! Daarom wil ik mensen zoals jij die dealen met HSP, een angststoornis, depressie of burn out graag helpen. Ik wil ervaringen delen en dit onderwerp bespreekbaar maken.

Ben je nieuwschierig naar mijn tips en tricks? Volg dan nu Natuurpraktijk Dier en Advies!