Hooikoorts pakket


Je wilt enorm graag dat jouw paard bevrijd wordt van dat vervelende briesen en hoofdschudden. Je wilt zo graag die verbinding en lol weer terug tijdens het rijden. Daarbij ben je ook op zoek naar een methode die blijvend resultaat biedt, want je hebt tenslotte al zoveel geprobeerd...

Daarvoor is het nodig om de oorzaak aan te pakken.
Ben je op zoek naar een methode waardoor jouw paard zich blijvend beter voelt? Yes, ik help je om jouw paard zowel
fysiek als mentaal in optimale vorm te brengen zodat jij de doelen kunt bereiken waarvoor je zo hard aan het trainen bent.


Door niet alleen naar de klacht te kijken, maar ook op zoek te gaan naar de oorzaak en beide tijdens het behandeltraject aan te pakken zorg ik ervoor dat jouw paard weer een happy athlete wordt en blijft. Als bonus leer ik je hoe je jouw paard kunt ondersteunen.

Het resultaat? Jouw paard voelt zich fysiek en mentaal weer top en de hooikoorts is onder controle.
Daarnaast is jouw paard meer ontspannen en het lichaam beweegt beter doordat blokkades weggenomen zijn.
Het is tijd om weer aan de slag te gaan met jullie droomdoel(en).


Pollenallergie

Wat kunnen de oorzaken van de pollenallergie zijn?

Er zijn een aantal oorzaken die voor hoofdschudden kunnen zorgen. Hieronder lees je een aantal opties:

 • Oorzaak 1: Het neusfiltertje van jouw paard is geblokkeerd
  Wist je dat er in de schedel van jouw paard een zeefbeentje zit? Dit dient als een soort filter.
  Door druk op de overige delen van de schedel kan dit filter minder werken.

 • Oorzaak 2: Een immuunsysteem wat te heftig reageert
  Het immuunsysteem werkt iets te hard en reageert op stoffen waar het eigenlijk niet op zou moeten reageren.

Jouw paard hooikoorts vrij?


Ik help jouw paard klachtenvrij te worden

 • Ik bevrijd jouw paard van de compensatiepatronen, spanningen, blokkades en trauma’s in het lichaam!
 • Ik zorg ervoor dat jouw paard beter in z’n vel komt zodat hij zich fijn voelt in zijn lichaam waardoor hij vrijer kan bewegen en meer rust ervaart!
 • Ik help jou en jouw paard om weer echt te revalideren tot een Happy Athlete zodat jullie (straks) zorgeloos de training weer kunnen oppakken.

Sidebar

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Behandelmethodes

De behandelmethodes die ik hanteer is een combinatie van diverse zachte behandelmethodes en lichaamsprocessen. Door deze zachte inwerking kan ik doorwerken tot op alle lagen van het lichaam en kan ik invloed uitoefenen op het zenuwstelsel, organen, bindweefsel, spieren, pezen, botten en lichaamssystemen. Het hele lichaam van een paard is opgebouwd uit diverse lagen en systemen waarin allerlei informatie bestaande uit spanningen, blokkades en trauma’s worden opgeslagen. Tijdens een behandeling help ik je paard om al die opgeslagen spanningen, blokkades en trauma’s los te maken zodat jouw paard zich weer kan gaan herstellen.

*Het is niet mogelijk om in één behandeling alle schade uit het lichaam van je paard te halen. Daarom zal ik je na de revalidatie scan een passend vervolg traject adviseren.


Dit levert deze Revalidatie Scan jou op:


 • Je hebt een duidelijk beeld wat de klachten van jouw paard hebben veroorzaakt.
 • Je weet welke stappen je nu kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw paard weer optimaal functioneert.
 • Je ziet direct na de eerste behandeling al verschil bij je paard in gedrag en beweging.
 •               Je ervaart rust en vertrouwen omdat je duidelijkheid hebt over hoe jouw paard ervoor staat, omdat je nu weet of en hoe de klachten bij je paard op te lossen zijn.

Sidebar

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.


Ben je bereid om tijd, geld en commitment te investeren om dit probleem op te lossen?   


Expert in het behandelen van paarden

Het pakket

5 behandelingen

Een intake plus 5 cranio-sacraal behandelingen van één uur.

Cranio-sacraal therapie is onderdeel van de osteopathie. Door deze behandelingen wordt het systeem gerest en wordt het zelfgenezend vermogen van het paard geboost.


Stappenplan

Naast behandelen is het voor jou als eigenaar een must om jouw paard tussen de behandelingen door te ondersteunen. Jouw rol is net zo belangrijk om dit traject te laten slagen.

Maar hoe doe je dit? Na iedere behandeling krijg je een stappenplan met daarin het advies over de inzet van natuurlijke middelen, eventuele maatregelen en oefeningen waarmee je jouw paard kunt ondersteunen.


Nog even in het kort, dit zit er allemaal in:

Een intake inclusief 5 behandelingen van één uur. Daarnaast ontvang je een stappenplan waarin je advies krijgt over de inzet van natuurlijke middelen, eventuele maatregelen en oefeningen waar je jouw paard mee kunt ondersteunen.

De kosten voor dit pakket zijn € 295,-.

Let op: in dit pakket zitten reiskosten tot 30 km gerekend vanaf postcode 5351PJ. Na 30 km worden de reiskosten € 0,19 per kilometer.
Een behandeling vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts.

Zo gaat het in z'n werk:

Ik kom bij je langs op stal om kennis te maken met jou en je paard. Vervolgens zal ik je paard uitgebreid onderzoeken (palperen) om te ontdekken in hoeverre jouw paard compenserende is, waar de blokkades, spanningen zitten opgeslagen en of er sprake is van een eventueel trauma. Natuurlijk deel ik deze bevindingen met je, zal ik je ook gerichte vragen stellen om te kijken of hetgeen wat ik opmerk overeenkomt met wat jij als eigenaar/ruiter/trainer hebt waargenomen. Aansluitend zal ik je paard behandelen op de compensatiepatronen, spanningen en blokkades om al meer ontspanning en ruimte in het lichaam te brengen.Oorzaakgericht te werk!

Bij de reguliere behandelmethodes ligt de focus op symptoombestrijding. Hierbij wordt enkel gekeken naar de uiting van de klacht en daar wordt op behandeld. Het komt veel voor dat de klacht snel terug keert maar dat er niet verder gezocht wordt naar een oorzaak.

In de meeste gevallen is de klacht slechts het gevolg van een disfunctie op een plek elders in het lichaam die ervoor zorgt dat de klacht steeds weer terugkeert bij een reguliere behandeling.

Ik ga op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandel zowel de klacht als de oorzaak om tot een optimaal resultaat te komen.

Ik zie het paardenlichaam als één geheel en kijk daarom naar het totaalbeeld. De technieken beperken zich niet tot een gedeelte van het lichaam maar over het gehele lichaam.Sidebar

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Sidebar

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Praktische info

De Revalidatie Scan duurt in totaal 2 uur en wordt gehouden bij jouw op stal. Je dient wel in mijn werkgebied te wonen/staan met je paard. (Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant, Limburg, Utrecht, Flevoland, Gelderland) Buiten mijn werkgebied kom ik niet! Het is in de meeste gevallen wel mogelijk om met je paard naar een locatie binnen mijn werkgebied te komen! Neem contact om de mogelijkheden te bespreken info@ruiterbewust.nlNog even in het kort, dit zit er allemaal in:

Een intake inclusief 5 behandelingen van één uur. Daarnaast ontvang je een stappenplan waarin je advies krijgt over de inzet van natuurlijke middelen, eventuele maatregelen en oefeningen waar je jouw paard mee kunt ondersteunen.

De kosten voor dit pakket zijn € 295,-.


genoemde prijzen zijn excl. 21% btw
€ 167,-
Maak van jouw paard weer een echte Happy Athlete!
Zoveel meer dan een behandeling!

Je betaald geen reiskosten
Deze afspraak duurt 2 uur
Op jouw eigen locatie
Bewegingsanalyse van je paard (in stap)
Uitgebreide palpatie
Testen van de balans en zintuigen
Behandeling
Revalidatie Scan Rapport
Advies met plan van aanpak

Klik hier om een Revalidatie Scan in te plannen

Let op: in dit pakket zitten reiskosten tot 30 km gerekend vanaf postcode 5351PJ. Na 30 km worden de reiskosten € 0,19 per kilometer.
Een behandeling vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts.

Bonus!

Ik werk graag met mensen die voor een totaal aanpak gaan. Daarom heb ik voor jou een mooie, extra bonus.

LET OP! Deze bonus is geldig tot 30 juni.

Bonus: Essentiele olie mix ter waarde van € 32,50.
Met deze olie mix kan je jouw paard na de behandeling zelf ondersteunen.
Je krijgt hier uiteraard een werkblad bij zodat je precies weet hoe je de olie aan kan brengen.